Bli en vinnare med en professionell hemsida - del 1

av Bernd Lindemann

Därför behöver du en säljande hemsida

En framgångsrik hemsida vilar på 2 pelare.
Få en framgångsrik hemsida...

Jag kommer att presentera min föreläsning om säljande hemsidor som jag höll inför mer än 100 deltagare på NNAB:s företagareträff i 3 delar.

Varje dag missar företagare affärsmöjligheter på grund av hemsidor som absolut borde förbättras och har en undermålig sökmotoroptimering.

De flesta av er har säkert en hemsida. Men om ni inte använder den för att vinna kunder har ni en marknadsföring som liknar en bil med hål i tanken. Det går ju framåt om ni tankar tillräklig ofta, men det är inte speciellt effektivt.

Därför bestämde Holger Jonasson från Nässjö Näringsliv AB och jag att jag skulle prata om vad som krävs för att få en bra hemsida som hjälper er att marknadsföra och sälja era produkter och tjänster.

Ni kan tänka er att det är ett bredd tema. Men jag plockade fram 3 viktiga punkter.

En framgångsrik hemsida vilar på 2 pelare som består av delarna sökmotoroptimering, tillgänglighet och användarvänlighet. Fungerar inte sökmotoroptimeringen har vi ingen chans att bli framgångsrik.

För att dina kunder ska kunna hitta ditt företag i det stora world wide web krävs det en optimering av din hemsida så att sökmotorerna som Google hittar dig och att du hamnar så högt upp som möjlig hos de.

Det gäller t ex att hitta rätt sökord och att skapa rätt struktur på hemsidan. Målet måste vara att kunderna hitta dig om de googlar efter produkter eller tjänster du erbjuder.

Verkligheten idag är att ingen tar fram telefonkatalogen om man letar efter en produkt eller tjänst längre.

Och det är inte heller självklart att man ringa till sina vanliga leverantörer varje gång.

Undersökningar visar att 69% av alla googlar inför ett större inköp.

Letar någon nu efter en ny maskin, ett nytt hus eller en ny panna eller vad du nu har att erbjuda gäller det att ligga högt upp på Googel för att bli hittat.

Tillbaka

Lägg till en kommentar


Blogginlägg av Bernd Lindemann, Studio V19 AB

Senaste blogginlägg

av Bernd Lindemann

Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 2 i serien om SEO onpage

Efter en utförlig beskrivning i del 1 hur du jobbar med vissa metataggar på din hemsida för en bra sökmotoroptimering fördjupas temat här.

Del 2 handlar om: Hur du optimerar titeln och beskrivningen för sökmotorer samt besökare. och skapar lockande sökresultat.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

SEO onpage - Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 1: Meta taggar

Hemsidor i hög kvalitet och med en bra sökmotoroptimering (SEO) har bästa chanser att hamna högst upp i sökresultatet på Google och andra sökmotorer. Den s. k. onpage sökoptimeringen är grunden till en bra sökmotoroptimering. Här lär du hur du tar första steg.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

55% ökning i omsättning genom ny hemsida

Sveriges största uthyrare av husbilar satsade på ett samarbete med mig och ökade året efter med 55 % i omsättning.

Läs mer...

Teman jag bloggade om:

Kurser och Föreläsningar om Sociala Medier, Marknadsföring på Internet, Framgång på webben, Mobilanpassad hemsida, Sökmotoroptimering, Bra Webbdesign m.m.
Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås, Värnamo och hela Sverige är platser för mina kurser och föreläsningar.

Med min webbyrå jobbar jag bl. a. i Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås och Värnamo och hjälper dig att lyckas på webben.