Bli en vinnare med en professionell hemsida - del 2

av Bernd Lindemann

Därför behöver du en säljande hemsida

Bild på bilens instrumentbrädda
Din hemsida ska vara lätt att hantera!

När kunderna har hittat dig är det avgörande att väl ta hand om de genom användarvänlighet och tillgänglighet.

Fungerar inte den pelare kraschar din hemsida igen.

Är din hemsida svårt att använda så används den helt enkelt inte av besökarna, hur intressant innehållet än är. De försvinner direkt för informationen finns alltid någon annanstans också.

Tänk dig din hemsida som en bil. Byter du märke kan du köra bilen direkt utan att du måste lära dig något nytt. På samma sätt ska det vara om någon kommer till din hemsida för första gången. Besökarna vill kunna hantera den utan att tänka. Försök därför inte att vara så mycket annorlunda.

Många företagare jag har träffat kunde knappt definera målgruppen för sin hemsida. Men det är livsviktig. En hemsida som ska passa för alla är en hemsida som atrahera ingen.

Många gör misstaget att bygga en hemsida som återspeglar företagets struktur men det är inte intressant för kunderna. De har ett helt annat perspektiv.

Enkelt uttryckt är det så att besökarna kommer till din hemsida för de har ett problem eller behov och söker efter en lösning. Hemsidan måste vara byggd så att de snabbt och enkelt får ut det som de är ute efter.

Sätt kundens behov i fokus och skapar en struktur på sidan som underlättar för de. Då gör du besökarna till kunder.

Tillbaka

Lägg till en kommentar

Kommentar från Webbsnickarn |

Hej!

Bra artikel. Jag håller helt med dig. Det är ingen mening att skaffa en massa besökare till sin hemsida om man inte därefter tar hand om dem, ser till att hemsidan riktar sig till dem etc.


Blogginlägg av Bernd Lindemann, Studio V19 AB

Senaste blogginlägg

av Bernd Lindemann

Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 2 i serien om SEO onpage

Efter en utförlig beskrivning i del 1 hur du jobbar med vissa metataggar på din hemsida för en bra sökmotoroptimering fördjupas temat här.

Del 2 handlar om: Hur du optimerar titeln och beskrivningen för sökmotorer samt besökare. och skapar lockande sökresultat.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

SEO onpage - Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 1: Meta taggar

Hemsidor i hög kvalitet och med en bra sökmotoroptimering (SEO) har bästa chanser att hamna högst upp i sökresultatet på Google och andra sökmotorer. Den s. k. onpage sökoptimeringen är grunden till en bra sökmotoroptimering. Här lär du hur du tar första steg.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

55% ökning i omsättning genom ny hemsida

Sveriges största uthyrare av husbilar satsade på ett samarbete med mig och ökade året efter med 55 % i omsättning.

Läs mer...

Teman jag bloggade om:

Kurser och Föreläsningar om Sociala Medier, Marknadsföring på Internet, Framgång på webben, Mobilanpassad hemsida, Sökmotoroptimering, Bra Webbdesign m.m.
Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås, Värnamo och hela Sverige är platser för mina kurser och föreläsningar.

Med min webbyrå jobbar jag bl. a. i Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås och Värnamo och hjälper dig att lyckas på webben.