Köpta länkar? Då borde du sova oroligt fr o m nu!

av Bernd Lindemann

Köpta länkar? Då borde du sova oroligt fr o m nu!

Bild på en sovande björn
Kan du sova lungt?

Jag jobbar alltid för att skapa en bra optimering för själva hemsidan åt mina kunder. Det är en viktig förutsättning för att lyckas hamna högre upp i Googles sökresultat.

Utöver det erbjuder jag en strategi för att få ingående länkar som ökar hemsidans s k pagerank, d v s sidans betydelse i Googles ögon.

Båda delarna är viktiga punkter i min kurs "Framgång på webben" som just nu pågår  på olika ställen i Småland.

Jag håller mig alltid till godkända metoder för sökmotoroptimering och följer de riktlinjer som är uppsatta av Google.

Regelbundet får jag frågor i mina kurser eller föreläsningar om man inte borde köpa länkar. Det finns en hel del företag ute på marknaden som ringer runt och erbjuder sådana tjänster.

Jag avråder mina kunder och kursdeltagare att köpa länkar. Det är bara ett tillfälligt sätt att hamna högre upp på Google, men detta innebär stora risker.

Häromdagen blev det känt att Google har jobbat med att ännu bättre kunna upptäcka så kallat Linkspam, d v s köpta länkar.

Ingen mindre än Matt Cutts, Googles främsta man för att motverka spam, meddelade att Google jobbar på en algorithmus som ska upptäcka linkspam.

Som linkspam räknas framförallt

- köpta länkar

- spam i bloggar för att få backlinks

- spam i forum eller gästböcker.

För att kunna testa algorithmen har Matt Cutts uppmanat alla webbmasters att anmäla linkspam till Google. 

De som gick på det oseriösa erbjudandet att köpa ingående länkar till sin hemsida kan nu få problem. Upptäcker Google oseriösa åtgärder för att förbättra sin pagerank kan man räkna med att bli nedvärderad. I värsta fall kan det hända att man helt försvinner ur Googles sökresultatlista. Och då är det som om man inte existerar.

En viktig inskränkning är att Google anser att köpta eller hyrda länkar inte är spam om de har en så kallat no-follow-tag. Om du har en online annons någonstans som så klart länkar till din hemsida brukar seriösa företag lägga till no-follow-taggen. Kolla om så är fallet och då kan du fortsätta sova lugnt.

Ni andra borde oroa er nu och tänka över er strategi.

Tillbaka

Lägg till en kommentar


Blogginlägg av Bernd Lindemann, Studio V19 AB

Senaste blogginlägg

av Bernd Lindemann

Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 2 i serien om SEO onpage

Efter en utförlig beskrivning i del 1 hur du jobbar med vissa metataggar på din hemsida för en bra sökmotoroptimering fördjupas temat här.

Del 2 handlar om: Hur du optimerar titeln och beskrivningen för sökmotorer samt besökare. och skapar lockande sökresultat.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

SEO onpage - Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 1: Meta taggar

Hemsidor i hög kvalitet och med en bra sökmotoroptimering (SEO) har bästa chanser att hamna högst upp i sökresultatet på Google och andra sökmotorer. Den s. k. onpage sökoptimeringen är grunden till en bra sökmotoroptimering. Här lär du hur du tar första steg.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

55% ökning i omsättning genom ny hemsida

Sveriges största uthyrare av husbilar satsade på ett samarbete med mig och ökade året efter med 55 % i omsättning.

Läs mer...

Teman jag bloggade om:

Kurser och Föreläsningar om Sociala Medier, Marknadsföring på Internet, Framgång på webben, Mobilanpassad hemsida, Sökmotoroptimering, Bra Webbdesign m.m.
Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås, Värnamo och hela Sverige är platser för mina kurser och föreläsningar.

Med min webbyrå jobbar jag bl. a. i Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås och Värnamo och hjälper dig att lyckas på webben.