Lyckat frukostseminarium om temat "mobilanpassad hemsida eller behöver jag en App"

av Bernd Lindemann

Häromdagen genomförde jag ett frukostseminarium i samarbete med Nässjö Näringsliv AB (NNAB) där jag höll ett föredrag om "Mobilanpassad hemsida eller en App". Både NNAB och jag kände att det finns många frågor från företagarna kring temat och en stor osäkerhet.

På en timme presenterade jag koncept för att också i framtiden kunna hålla kontakt med kunderna som blir alltmer mobila med sina uppkopplingar till nätet.

Sammanfattningsvis kan man säga att de flesta företag inte behöver en App (mer detaljerat har jag beskrivit temat i mitt blogginlägg här).

Men alla borde ha en mobilanpassad hemsida idag. Redan utan att man vänder sig till "nördar" som alltid har den senaste tekniken kan man lätt komma upp till 40% besökare som kommer med mobila enheter till hemsidan.

Exemplet här nedan visar statistiken för Må Bra XXL i Bodafors som vänder sig till "vanliga" privatpersoner och visar mycket tydligt behovet av en mobilanpassad hemsida för oss företagare. Längst upp till vänster ser du antalet besökare med mobila enheter som är uppe i 39,53%.

Statistik mobil trafik på hemsidan

Dessutom poängterade jag att jag rekommenderar att inte skapa en avsmalnad version av hemsidan för besökare med mobila enheter för:

Att veta med vilken enhet en besökare kommer till din hemsida betyder inte att du vet vad hon vill göra!

Dagens användare vill ha tillgång till alla former av information på internet.

Självklart vill de kunna uppnå det med mobila enheter också.

Dagen därpå hade Smålandstidningen en stor artikel om min föreläsning om mobilanpassade hemsidor t o m med ett inslag på första sidan för man tyckte det var ett viktigt tema.

Urklipp ur tidningen

Bilderna togs av Jacob Sundberg, NNAB, på min föreläsning om "Mobilanpassad hemsida eller en App?".

Tillbaka

Lägg till en kommentar


Blogginlägg av Bernd Lindemann, Studio V19 AB

Senaste blogginlägg

av Bernd Lindemann

Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 2 i serien om SEO onpage

Efter en utförlig beskrivning i del 1 hur du jobbar med vissa metataggar på din hemsida för en bra sökmotoroptimering fördjupas temat här.

Del 2 handlar om: Hur du optimerar titeln och beskrivningen för sökmotorer samt besökare. och skapar lockande sökresultat.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

SEO onpage - Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 1: Meta taggar

Hemsidor i hög kvalitet och med en bra sökmotoroptimering (SEO) har bästa chanser att hamna högst upp i sökresultatet på Google och andra sökmotorer. Den s. k. onpage sökoptimeringen är grunden till en bra sökmotoroptimering. Här lär du hur du tar första steg.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

55% ökning i omsättning genom ny hemsida

Sveriges största uthyrare av husbilar satsade på ett samarbete med mig och ökade året efter med 55 % i omsättning.

Läs mer...

Teman jag bloggade om:

Kurser och Föreläsningar om Sociala Medier, Marknadsföring på Internet, Framgång på webben, Mobilanpassad hemsida, Sökmotoroptimering, Bra Webbdesign m.m.
Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås, Värnamo och hela Sverige är platser för mina kurser och föreläsningar.

Med min webbyrå jobbar jag bl. a. i Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås och Värnamo och hjälper dig att lyckas på webben.