De sociala mediernas makt - del 1

av Bernd Lindemann

Nuförtiden är det nödvändigt men också enkelt för ett företag att läsa vad som skrivs om företaget på webben.

Twittermeddelande
Meddelande via Twitter

Jag hade själv ett problem häromdagen med en funktion på one.com's webbhotell där meddelanden som skickades via kontaktformulär till mig inte längre kom fram. Jag kämpade i tre dagar med att få bukt på problemet och tog till slut kontakt med supporten. Jag testade funktionen innan jag gick online, därför antog jag att man hade gjort något på webbhotellet. Men man kunde inte riktigt hjälpa mig. De konstaterade bara att en funktion php mail() i mitt publiceringsverktyg inte gav ut några värden som den borde göra.

För att lätta på frustrationen twittrade jag på Twitter.com sent på kvällen om problemet med one.com. På förmiddagen dagen därpå kom några testmejl fram som plötsligt skickades via php mail() från en av mina webbplatser och jag fick en tweet från ONE att man hade hittat en lösning på problemet.

Lite senare testade jag deras lösning och den funkade! Man kan undra om man i framtiden ska hoppa över att kontakta supporten på det vanliga sättet?

Varför ska man ringa supporten om man kan få en lösning via TWITTER?

Vad kan vi lära oss av det här som "vanliga" företagare?

One.com har fattat att det lätt kan bli en storm av missnöjda kunder via sociala medier som Twitter eller Facebook. Därför övervakar man de så kallade Sociala Medierna för att snabbt kunna reagera.

Tillbaka

Lägg till en kommentar


Blogginlägg av Bernd Lindemann, Studio V19 AB

Senaste blogginlägg

av Bernd Lindemann

Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 2 i serien om SEO onpage

Efter en utförlig beskrivning i del 1 hur du jobbar med vissa metataggar på din hemsida för en bra sökmotoroptimering fördjupas temat här.

Del 2 handlar om: Hur du optimerar titeln och beskrivningen för sökmotorer samt besökare. och skapar lockande sökresultat.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

SEO onpage - Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 1: Meta taggar

Hemsidor i hög kvalitet och med en bra sökmotoroptimering (SEO) har bästa chanser att hamna högst upp i sökresultatet på Google och andra sökmotorer. Den s. k. onpage sökoptimeringen är grunden till en bra sökmotoroptimering. Här lär du hur du tar första steg.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

55% ökning i omsättning genom ny hemsida

Sveriges största uthyrare av husbilar satsade på ett samarbete med mig och ökade året efter med 55 % i omsättning.

Läs mer...

Teman jag bloggade om:

Kurser och Föreläsningar om Sociala Medier, Marknadsföring på Internet, Framgång på webben, Mobilanpassad hemsida, Sökmotoroptimering, Bra Webbdesign m.m.
Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås, Värnamo och hela Sverige är platser för mina kurser och föreläsningar.

Med min webbyrå jobbar jag bl. a. i Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås och Värnamo och hjälper dig att lyckas på webben.