Välkommen till ett nytt år 2000!

av Bernd Lindemann

Känner du filmen ”Måndag hela veckan” där Bill Murray är tvungen att genomleva samma dag om och om igen?

Precis så känns det med många hemsidor, som företagen är ute på webben med.

Med stor entusiasm gick man online med sin hemsida i slutet av 90- eller början av 2000-talet. Men där tog det slut många gånger. Sedan dess är vi besökare tvungna att uppleva samma hemsida om och om igen. Det kan handla om innehållet, som är inte har ändrats sedan dess eller att strukturen och utseendet påminner om det glada 90-talet, som inte fungerar i moderna webbläsare eller inte kan läsas korrekt av sökmotorer som Google.

Att ha en hemsida är ju inget självändamål. Att kunna skriva i sina mejl ”besök vår nya hemsida” tillför inte något värde till din verksamhet.

De flesta företagare ser sin hemsida idag tyvärr bara som en nödvändig kostnad, för ”man måste ju ha en”. Och det är inte så konstigt för 98 % av alla webbplatser får ALDRIG in några intresseanmälningar eller bidrar till försäljning.

Hur ser det ut hos dig?
Har du funderat på, vad hemsidan är till för?

Vad har du för mål med din hemsida?

Du behöver en bra hemsida, som verkligen tillför ett värde till din verksamhet genom att framgångsrikt marknadsföra dina produkter och dina tjänster.

Dessutom är det viktigt att se till att den underlättar arbetet för säljarna och kundsupporten (om du har en sådant).

Jobbar du mot de här målen, så blir hemsidan inte en kostnad utan en investering, som hjälper dig så att kunderna hittar dig, att de beställer din katalog på hemsidan eller tar kontakt med dig. Dina säljare kan bli bättre och säljer lättare och det ringer mindre på kundsupporten.

För att komma dit krävs det att du börjar jobba aktivt med din hemsida. Gå igenom innehållet. Kolla om den är aktuell. Prata med dina säljare hur du kan hjälpa dem. Vad frågar kunderna, vilka behov har de och vilka lösningar erbjuder ni dem?

Prata med kundsupporten vilka frågor som kommer upp där.

Ändra och aktualisera innehållet regelbundet. Spendera minst lika mycket tid med att förbättra din hemsida som du spenderar för ”konventionell” marknadsföring.

Genom att förbättra och aktualisera innehållet, kommer du också ett viktigt steg längre med din sökmotoroptimering.

Google älskar bra innehåll, för de vill leverera relevant sökresultat. Och dina besökare kommer att älska sökresultaten om de hittar det de är ute efter.

Tänk på att många använder Google som något slags orakel och ställer konkreta frågor eller beskriver sitt problem. Använder du fraserna i ditt innehåll och erbjuder lösningar med dina produkter eller tjänster så börjar besökarna strömma in till din hemsida.

Och då kan jag snart hälsa dig välkommen till år 2011, för då har du en webbplats, som dina besökare förväntar sig den idag.

För att skapa ett bra innehåll på din hemsida krävs det en viss kunskap. Därför är det viktigt att fundera över vem som ska ta hand om hemsidan i företaget. Just om detta tema kommer jag att skriva om inom kort. Välkommen åter!

Vill du lära dig vad som krävs mer för att lyckas med din hemsida och för att göra besökare till kunder, är du välkommen att boka deltagandet i min kurs ”Framgång på webben” eller boka mig för en föreläsning.

Tillbaka

Lägg till en kommentar


Blogginlägg av Bernd Lindemann, Studio V19 AB

Senaste blogginlägg

av Bernd Lindemann

Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 2 i serien om SEO onpage

Efter en utförlig beskrivning i del 1 hur du jobbar med vissa metataggar på din hemsida för en bra sökmotoroptimering fördjupas temat här.

Del 2 handlar om: Hur du optimerar titeln och beskrivningen för sökmotorer samt besökare. och skapar lockande sökresultat.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

SEO onpage - Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 1: Meta taggar

Hemsidor i hög kvalitet och med en bra sökmotoroptimering (SEO) har bästa chanser att hamna högst upp i sökresultatet på Google och andra sökmotorer. Den s. k. onpage sökoptimeringen är grunden till en bra sökmotoroptimering. Här lär du hur du tar första steg.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

55% ökning i omsättning genom ny hemsida

Sveriges största uthyrare av husbilar satsade på ett samarbete med mig och ökade året efter med 55 % i omsättning.

Läs mer...

Teman jag bloggade om:

Kurser och Föreläsningar om Sociala Medier, Marknadsföring på Internet, Framgång på webben, Mobilanpassad hemsida, Sökmotoroptimering, Bra Webbdesign m.m.
Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås, Värnamo och hela Sverige är platser för mina kurser och föreläsningar.

Med min webbyrå jobbar jag bl. a. i Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås och Värnamo och hjälper dig att lyckas på webben.