Webbdesign för Mobila enheter - internets andra revolution

av Bernd Lindemann

Är du redo för ta emot dina besökare på deras villkor?

Golden Gate BridgeFör att hänga med och lära mig mer om denna spännande utveckling  bestämde jag mig för att träffa världens
främsta webbdesigner inom den senaste utvecklingen i temat mobil webbdesign och begav mig strax innan jul till en konferens i San Francisco.

På konferensen träffade jag bland andra Luke Wroblewski som presenterade sina tankar kring "mobile first" och Ethan Marcotte som lärde ut sina tankar om "Responsive web design".

Luke och Ethan är banbrytande med sina lösningar hur vi ska möta "andra internetrevolutionens" utmaningar genom att börja planera och jobba med webbdesignen på ett annorlunda sätt.

37 miljoner iPhone och mer än 15 miljoner iPad inom ett kvartal.

Sättet hur människor överallt i världen går online håller på att förändras i rasande fart. Företaget Apple satte igång trenden med sin smartphone, iPhone, sommaren 2007. Januari 2010 följde pekplattan iPad. Apple presenterade nyligen ett nytt kvartalsresultat som överträffade alla förväntningar. Inom kvartalet sålde man mer än 37 miljoner iPhone och mer än 15 miljoner iPad.

Dessutom är Apple långt ifrån ensam på marknaden.

Redan i slutet av 2010 såldes världen över mer smartphones än datorer och säljkurvan pekar bara uppåt.2010 såldes mer smartphones än PCs

Användning av internet via datorer blir mindre och användningen via smartphones och pekplattor (som båda kallas för mobila enheter) ökar markant.

Bara under 2011 tredubblades den mobila datatrafiken i Sverige. Med varje ny generation smartphone eller läsplatta ökar datamängden och trafiken. Under de närmaste fem åren beräknas den mobila datatrafiken att tiodubblas. Takten i förändringen är svindlande. Denna internets andra revolution kommer att få lika stor betydelse som den första.

Beroende på branschen man som företagare är verksam i ligger trafiken från mobila enheter mellan 5 och 40%.Användning av mobilt internet bara ökar

I stället för att skapa en fix bredd på hemsidan

som de flesta brukar göra än i dag behöver våra kunder en hemsida som automatiskt anpassas till just den skärmstorlek besökaren har. Ethan Marcotte kallade den flexibla designen för Responsive web design.

Det enda vi kan vara säkra på i framtiden är: Det är osäkert vilken skärmstorlek och skärmupplösning de mobila enheterna kommer att ha man kommer till våra hemsidor med.

Det andra viktiga temat på konferensen var hemsidans innehåll och hur man som företagare ska jobba med det. Världsledande i temat om innehållstrategi är Kristina Halvorson, som föreläste på konferensen.

Men flera andra kom in på temat. I mobila enheternas tid spelar det en jätteviktig roll.

Sammanfattningsvis kan jag säga att konferensen i San Francisco var mycket lärorik och inspirerande.

Hur ser din strategi för mobila enheter ut?

Är din hemsida anpassad för den ”andra revolutionen”?

Beställ min guide för att framgångsrikt nå ut till dina kunder i smartphones och pekplattans tid. Skicka ett mejl till med din adress för att få den kostnadsfritt hemskickad.

Eller kontakta mig för ett förutsättningslöst samtal.

 


Läs här varför webbsidor inte måste se likadana ut i alla webbläsare:

http://webbsidormasteinteseexaktlikadanautiallawebblasare.contao-hemsida.se/

Tillbaka

Lägg till en kommentar


Blogginlägg av Bernd Lindemann, Studio V19 AB

Senaste blogginlägg

av Bernd Lindemann

Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 2 i serien om SEO onpage

Efter en utförlig beskrivning i del 1 hur du jobbar med vissa metataggar på din hemsida för en bra sökmotoroptimering fördjupas temat här.

Del 2 handlar om: Hur du optimerar titeln och beskrivningen för sökmotorer samt besökare. och skapar lockande sökresultat.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

SEO onpage - Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 1: Meta taggar

Hemsidor i hög kvalitet och med en bra sökmotoroptimering (SEO) har bästa chanser att hamna högst upp i sökresultatet på Google och andra sökmotorer. Den s. k. onpage sökoptimeringen är grunden till en bra sökmotoroptimering. Här lär du hur du tar första steg.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

55% ökning i omsättning genom ny hemsida

Sveriges största uthyrare av husbilar satsade på ett samarbete med mig och ökade året efter med 55 % i omsättning.

Läs mer...

Teman jag bloggade om:

Kurser och Föreläsningar om Sociala Medier, Marknadsföring på Internet, Framgång på webben, Mobilanpassad hemsida, Sökmotoroptimering, Bra Webbdesign m.m.
Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås, Värnamo och hela Sverige är platser för mina kurser och föreläsningar.

Med min webbyrå jobbar jag bl. a. i Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås och Värnamo och hjälper dig att lyckas på webben.