Detaljer till kurser/föreläsningar

Framgång på webben Nässjö del 1 - 140910

Du kommer dig att lära mer om:

  • Sökmotoroptimering (SEO)
  • Mobilanpassad webbdesign
  • Tillgänglighet (accessibility)
  • Användarvänlighet (usability)
  • Webbstrategi
  • Praktisk användning (uppföljning)

Optimera din webbsida för sökmotorer

Hur arbetar Google & Co? Vad kan du göra för att sökmotorerna ska hitta dig? Lär dig hur du kan optimera din webbsida för att hamna högre upp i Googles organiska sökresultat. Förstå och använda SEO (sökmotoroptimering), hitta rätt sökord, få bra länkar och förbättra rankingen.

Mobilanpassad webbdesign

Idag säljs mer smartphones och pekplattor än datorer och säljkurvan pekar bara uppåt. Användning av internet via datorer blir mindre och användningen via smartphones och pekplattor ökar markant. Är din hemsida anpassad för att möta den nya tekniken? Går det att enkelt ta del av innehållet? Idag lär du dig vad du ska tänka på och hur en bra strategi skulle kunna se ut för ditt företag!

Tillgänglig webbdesign

Vad innebär tillgänglighet för din hemsida och hur du uppnår ökad tillgänglighet. Men framförallt visar jag vilken nytta du har av en tillgänglig hemsida.

Vad är bra webbdesign

Räcker det med att en hemsida ser bra ut eller krävs det mer för att ha framgång på webben? Du kommer att lära dig att kunna skilja på bra och dålig webbdesign. Vi går igenom målet med att vara online och tittar närmare på användarvänlighet och användbarhet.

Webbstrategi

Webben har förändrat sättet hur vi kan når ut till befintliga och nya kunder och förändras hela tiden. Men nästan alla företag har inte kommit längre än att skaffa en hemsida och kanske en sida på Facebook. För att möta dagen utmaningar och utnyttja möjligheterna behöver du en strategi för webbens och din hemsidans användning. Låt oss skissa på din webbstrategi.

Praktiska användning (kommer att äga rum vid andra mötet den 11/06)

Målet med utbildningen är du ska använda det du lärde dig i praktiken. Därför träffas vi på ett ytterligare möte där vi gemensam tittar på några av deltagarnas hemsidor och hur långt de har kommit med förändringsarbetet. Fick du in allt du har lärt dig eller dök det upp hinder? Hur kan vi undanröja sådana i framtiden?

Vilka steg tog ni för att utvekla en webbstrategi och är den redan etablerad i företag? Med uppföljningsmötet "praktiska användningen" hjälper jag dig att ta konkreta steg och att sätta fart på en hållbar och framgångsrik användning av webben.

DIN NYTTA

Praktiska råd och tips hjälper dig att få ut mer av din hemsida och att använda den på ett effektivt sätt för att nå ut till dina kunder.

Bernd Lindemann håller en föreläsning

Behöver du övertyga din chef?

Ladda ner PDF-filen med inbjudan och information och lämna den till chefen.

Vem? När? Var? Hur mycket?

Utbildningen med workshop genomförs av mig, Webbyrå Studio V19 AB, Bernd Lindemann.

Första delen håller vi den 10/09 kl 13.00 till kl 17.00 i NNAB's konferenslokal, Klaragatan 3, 571 80 Nässjö. Andra delen följer den 30/09 kl 09.00 till kl 11.00.

Priset är 1.890 kronor netto (plus moms) för båda tillfällen. Fika ingår.

För anmälan vänligen skicka mig ett mejl eller använd anmälningsformuläret senast den 4:e september.

Har du frågor eller funderingar? Välkommen att kontakta Bernd Lindemann på eller 076 760 83 88.

Välkommen!

En inbjudan finns också på NNAB's hemsida.

Tillbaka