Framgångsrik hemsida och framtidssäker investering genom webbstandard - Sixth Annual Blue Beanie Day

av Bernd Lindemann

Bernd med blå mössa för att visa sitt stöd för webbstandard

Eric Meyer, en av de stora kämparna för webbstandard skrev en gång:

"Webbdesign är inte kemi, där ett experiment antingen fungerar eller inte. Om kemister fick jobba under villkor som vi webbdesigner, skulle de behöva blanda sina lösningar i flera parallella universum, som alla har olika fysikaliska funktioner, och vara tvungna att få ut samma resultat överallt."

Även om det fortfarande är sant, så ligger konstanterna mycket närmare varandra idag. De parallella universa, som webbläsarna är, ligger mycket närmare idag.

Kom ihåg de dagar då stora webbplatser hade en hemsida med två länkar: en för användare som kom med webbläsaren Netscape och en för dem med Internet Explorer?

Du kan väl hålla med om att det var vansinne?

Många av oss som jobbar med webbdesign vet att det går till på ett annat sätt. Tack vare tidigare pionjärer som arrangörerna av projektet för att skapa en webbstandard.

Vi behöver webbstandard

Logo XHTML följer webbstandardAtt skapa en standard för webben och hur en hemsida ska visas om den följer den har gjort vårt jobb som webbdesigner mycket enklare och man slipper allt mer frustrerande timmar där man försöker att få Internet Explorer att förstå hur han ska visa hemsidan på rätt sätt.

Men webbstandard blev också för kunden ett viktigt steg framåt.

Den som har skaffat en hemsida i webbstandard har fått en framtidssäker investering som laddar snabbare, bättre kan "läsas" av sökmotorer och bättre kan hanteras av personer med funktionshinder.

Dessutom blev man oberoende av specifik skärmstorlek.

Som pricken över i får du som kund ett enkelt sätt att kontrollera kvalitén på hemsidan genom att validera den. (Ytterligare information hittar du på min hemsida där det finns en egen sida om just webbstandard. På den kan du också kontrollera om din hemsida följer webbstandard).

Contao Premium Partner blir du bara med webbstandard

Logo Contao Premium PartnerVill man bli Contao Premium Partner (som jag) så måste man inte bara framvisa tillräcklig erfarenhet med publiceringsverktyget utan alla projekt man lämnar in som referens måste hålla en hög kvalité. Kvalitén kontrolleras genom att allt måste följa webbstandard.

Sedan mitt företag startades jobbar jag aktivt för att sprida kunskap om webbstandard både i kundsamtal, på min hemsida och i mina kurser och föreläsningar för att öka medvetenheten bland företag.

Jag visar mitt stöd för webbstandard

Den 30:e november 2012 var det 6:e "International Blue Beanie Day" där webbdesigner runtom i världen har på sig en blå mössa för att visa sitt stöd för webbstandard.

Läs mer om kampanjen på Jeffrey Zeldmans hemsida. Jeffrey har jobbat för webbstandard i många år. Jag själv hade nöjet att träffa honom på webbkonferensen "An Event Apart" för nästan ett år sedan i San Francisco.

Du undrar kanske varför vi fortsätter vårt arbete för att sprida webbstandard genom att genomföra årsdagen nu, då webbläsarna och t o m Internet Explorer har kommit närmare att visa hemsidor på samma sätt?

Å ena sidan finns det fortfarande för många webbdesigner som inte kan jobba i webbstandard och för många kunder som inte vet vad de går miste om genom att inte kräva webbstandard.

Webbstandard är viktigare än någonsin p g a mobila enheter

Webbdesigner med blåa mössar på flikrDessutom har webbstandard blivit viktigare än någonsin tidigare genom den snabba utvecklingen med mobila enheter. Bara genom webbstandard är det möjligt att skapa hemsidor som fungerar lika bra på olika mobila enheter som iPhone, iPad, Android mobiler som på din dator.

Vi, som kommer ihåg vansinnet med hemsidor för olika webbläsare innan webbstandarden, vet hur viktigt det är att ha en gemensam bas som alla webbdesigner kan bygga på.

Jag förespråkar varmt webbstandard vid varje tillfälle och skapar min hemsida i den. Därför är det självklart för mig att stödja Webbstandard-dagen och ha på mig en blå mössa som tusentals av mina kolleger i hela världen. Våra bilder sprider vi på Flickr och bl a på Twitter med hashtag #bbd12

Webbstandard för en bättre webb och för att göra våra kunders hemsidor till en framtidssäker investering.

Missa inga information för en framgångsrik hemsida i framtiden och

Prenumerera på mitt nyhetsbrev eller följ mig på Twitter och Facebook.


Kolla om din hemsida följer webbstandard!

Det kan du göra på w3.org, organisationen för webbstandard, eller på min sida om webbstandard.

Jag hjälper dig att göra din hemsida till framtidssäker investering.

Välkommen att kontakta mig för ett förutsättningslöst samtal.

Studio V19 AB - webbyrån som inte bara jobbar i Nässjö, Sävsjö, Vetlanda, Eksjö utan i hela Sverige.

Tillbaka

Lägg till en kommentar


Blogginlägg av Bernd Lindemann, Studio V19 AB

Senaste blogginlägg

av Bernd Lindemann

Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 2 i serien om SEO onpage

Efter en utförlig beskrivning i del 1 hur du jobbar med vissa metataggar på din hemsida för en bra sökmotoroptimering fördjupas temat här.

Del 2 handlar om: Hur du optimerar titeln och beskrivningen för sökmotorer samt besökare. och skapar lockande sökresultat.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

SEO onpage - Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 1: Meta taggar

Hemsidor i hög kvalitet och med en bra sökmotoroptimering (SEO) har bästa chanser att hamna högst upp i sökresultatet på Google och andra sökmotorer. Den s. k. onpage sökoptimeringen är grunden till en bra sökmotoroptimering. Här lär du hur du tar första steg.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

55% ökning i omsättning genom ny hemsida

Sveriges största uthyrare av husbilar satsade på ett samarbete med mig och ökade året efter med 55 % i omsättning.

Läs mer...

Teman jag bloggade om:

Kurser och Föreläsningar om Sociala Medier, Marknadsföring på Internet, Framgång på webben, Mobilanpassad hemsida, Sökmotoroptimering, Bra Webbdesign m.m.
Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås, Värnamo och hela Sverige är platser för mina kurser och föreläsningar.

Med min webbyrå jobbar jag bl. a. i Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås och Värnamo och hjälper dig att lyckas på webben.