Låt din hemsida marknadsföra dina produkter eller tjänster och få bort hinder som står i vägen - del 2

av Bernd Lindemann

Del 2 i gästinlägget till min blogg från Margareta Carlsson, Atheragram Structura.

Utöver att gå på en föreläsning eller utbildning hos mig och att läsa min blogg för att förbättra ditt företags hemsida gäller det att använda kunskapen. Hur ska du bära dig åt för att lyckas med det?

Läs nu del 2 om temat från experten i ledarskaps- och organisationsutveckling:

Grupp personer gör "high five"

Om att inspirera andra

Ett vanligt scenario när man varit på kurs är just att man kommer hem och ska inspirera andra till en förändring. Hur gör man då? Här kommer några tips.

Allt lyckat förändringsarbete kräver att man dels agerar i välvilja och dels att man söker vinna-vinna-lägen i så hög utsträckning som det är möjligt. Det finns ingen anledning till att vara i konflikt, även om man tycker olika. I grund och botten vill alla organisationen väl, och att saker och ting ska fungera på bästa sätt. Att jobba med förändringar handlar mycket om att söka minsta gemensamma nämnare och sedan jobba sig vidare därifrån. Om kommunikation.

Vi behöver kommunicera på ett sätt som mottagaren förstår. Kommunikation betyder att gemensam-göra något, meddela något, få del av något. Vi behöver skapa en gemensam förståelse med mottagaren. Tillsammans skapa en vision, en målbild, som vi inspireras och drivs av. När vi har en gemensam förståelse av det vi pratar om så kan vi samarbeta kring en lösning.

Du har lärt något nytt. Du har tagit till dig syftet med det nya och resonerat – med dig själv och kanske med andra – om behov och mål och prövat för och emot och funnit skäl att göra en förändring. Det har inte de andra som du vill ha med dig på förändringen. De har inte processat på samma sätt som du och då kan det uppstå en s.k. motivationsklyfta. Hur du än talar dig varm för den föreslagna förändringen så slår folk klackarna i golvet och står still – oförstående.

Du kanske kommer längre om du:

  • 1. berättar att du har ett förslag till förändring.
  • 2. ser till att många får uttala sig under planeringens gång.
  • 3. kommunicerar beslutet på ett sätt som är genomtänkt utifrån vilka mottagarna är.
  • 4. ger det tid och låter det sjunka in.

Var beredd på att bemöta frågor, förhoppningar, farhågor, undringar. Det är i det här inledande skedet du får lägga ner mest tid om du vill åstadkomma en förändring.

Du behöver skapa förståelse i tre avseenden:

  • 1. Syftet - känna till orsakerna till varför man över huvud taget ska genomföra förändringen. Förändringen måste kännas angelägen. Vad är det som inte fungerar bra, vilka är problemen och liknade – och detta måste beskrivas relaterat till mig eller mitt område – varför vi ska förändra? Om man finner mening med att göra någonting så kan man göra det trots att det innebär en stor ansträngning. För att bli motiverad måste man uppleva att värdet av det man kan uppnå med ansträngning är bättre än värdet av det man har.  
  • 2. Det praktiska - insikt i hur ”det onda” kan lösas, hur jag kan arbeta på andra och bättre sätt och vad det leder till och ger mig och/eller mitt område – hur ska vi förändra? Detta ska kopplas till en vision, en målbild, som är öppen för justeringar under processens gång. Och målet ska vara det viktiga, inte metoden, så dialog kring metod ska ske. Låt människor delta med all den kompetens de har.
  • 3. Det mentala – att få tid och möjlighet att erövra den kunskap som krävs för att jag ska kunna arbeta på nya eller andra sätt. Ta tillvara på oväntade positiva konsekvenser, s.k. spontana uppfinningar, som kan bli en del av den permanenta lösningen. Se förändringen som en del av framtida ständiga förbättringar, utan slut utan något som kontinuerligt anpassas.

Fira framstegVad var det som fick dig så tänd på idén?

Vad är det som skulle vara ett värdefullt utfall med förändringen för den du ska motivera?

Vad är syftet och målet med förändringen? På vilket sätt blir företaget bättre av förändringen?

Vilka incitament/motiv är relevanta för just den person du ska inspirera? Olika människor stimuleras av olika saker, liksom de ser hinder i olika saker.

Berätta historier som på ett levande sätt förmedlar det du vill att andra ska uppleva eller bidra till.

Fira framsteg

Synliggör de framsteg som görs.

Det är viktigt att se de små stegen som leder framåt.

Kanske har jag lyckas inspirera en annan person till att också vilja genomföra en förändring?

Kanske har jag vågat berätta om mina förändringstankar på ett möte?

Kanske har jag lyckats samla ett par personer för vidare diskussion? Se allt som leder vidare och gläds åt det.

Det gäller att hålla sin egen lust levande.


Missa inga information för en framgångsrik hemsida i framtiden och

Prenumerera på mitt nyhetsbrev eller följ mig på Twitter och Facebook.


Vill du vet hur vi kan förbättra din hemsida och marknadsföringen på webben är du välkommen att kontakta mig för ett förutsättningslöst samtal.

Webbyrå Studio V19 AB - webbyrån som inte bara jobbar i Nässjö, Sävsjö, Vetlanda, Eksjö utan i hela Sverige.

Tillbaka

Lägg till en kommentar


Blogginlägg av Bernd Lindemann, Studio V19 AB

Senaste blogginlägg

av Bernd Lindemann

Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 2 i serien om SEO onpage

Efter en utförlig beskrivning i del 1 hur du jobbar med vissa metataggar på din hemsida för en bra sökmotoroptimering fördjupas temat här.

Del 2 handlar om: Hur du optimerar titeln och beskrivningen för sökmotorer samt besökare. och skapar lockande sökresultat.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

SEO onpage - Sökmotoroptimering börjar med din hemsida. Del 1: Meta taggar

Hemsidor i hög kvalitet och med en bra sökmotoroptimering (SEO) har bästa chanser att hamna högst upp i sökresultatet på Google och andra sökmotorer. Den s. k. onpage sökoptimeringen är grunden till en bra sökmotoroptimering. Här lär du hur du tar första steg.

Läs mer...

av Bernd Lindemann

55% ökning i omsättning genom ny hemsida

Sveriges största uthyrare av husbilar satsade på ett samarbete med mig och ökade året efter med 55 % i omsättning.

Läs mer...

Teman jag bloggade om:

Kurser och Föreläsningar om Sociala Medier, Marknadsföring på Internet, Framgång på webben, Mobilanpassad hemsida, Sökmotoroptimering, Bra Webbdesign m.m.
Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås, Värnamo och hela Sverige är platser för mina kurser och föreläsningar.

Med min webbyrå jobbar jag bl. a. i Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Vetlanda, Aneby, Tranås och Värnamo och hjälper dig att lyckas på webben.